Kas ir Ģimenes diena? | Kā atpūsties Ģimenes dienā?

Ģimenes diena ir svēta diena. Tā aicina godināt ģimeni un liek aizdomāties par tās lielo nozīmi cilvēku ikdienā, attiecībās un dzīvē. Šī diena Latvijā tiek svinēta salīdzinoši nesen, kopš 2008. gada un tās galvenais mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, lai vairāk laika un uzmanības mēs veltītu saviem ģimenes locekļiem. It sevišķi mūsdienās, kad pasauli savās rokās ir ieskāvis tehnoloģiju laikmets, ar vien retāk mēs pavadām laiku ar saviem mīļajiem, un ar vien retāk mēs atrodam laiku, lai baudītu kvalitatīvas sarunas.

Ja tu zini, ka saviem mīļajiem cilvēkiem nevelti tik daudz laika, kā viņi būtu pelnījuši, tad ņem šo dienu, kā iedvesmas un jauna sākuma dienu. Atrodi laiku un pārsteidz savus vistuvākos.

Arī mēs, Postcard.lv, vēlamies, lai ikviena ģimene būtu šajā dienā kopā un spētu izbaudīt kvalitatīvu laiku kopā, cik vien tas iespējams. Mēs, kā jau vienmēr, esam sarūpējuši lieliskas idejas, kā pavadīt jautru un smaidpilnu dienu kopā ar ģimeni.

postcard_gimenes_diena_ufogolf

Mežaparks ir īsta iespēju zeme, katrs var atrast savu aicinājumu. Arī aktīvās atpūtas iespējas ir lielas. Kā viena no visaizraujošākajām komandas spēlēm var minēt Ufogolfu. Ufogolfs jeb disku golfs ir “lidojošā šķīvīša” spēle, kas bieži tiek salīdzināta ar frisbiju, bet patiesībā šī spēle ir ļoti līdzīga golfam. Spēles mērķis ir disku trāpīt grozā.  Ar ikvienu veikto metienu groza virzienā spēlētājam ir iespēja uzlabot savu sniegumu. Tā ir lieliska izklaide visai ģimenei, jo to var spēlēt ikviens – garš, īss, meitene vai zēns – galvenais, lai ir vēlme piedalīties un pārbaudīt savu precizitāti. Spēles laikā jutīsiet gan azartu, gan sacensības garu, labi pavadīsiet laiku svaigā gaisā. Piedāvājuma cena ir vilinoša, tikai 11,38 EUR un par šo cenu izklaidēties var trīs personas. Ņem mammu un tēti pie rokas, un parādi viņiem, ko proti!

postcard_gimenes_diena_kvadracikli

Ja tavā ģimenē ir cilvēki, kuri iecienījuši adrenalīnu, tad zini, šī izklaide viņiem patiks. Tas būs aizraujošs veids, kā piešķilt dzirksteli savstarpējām attiecībām. Tādēļ mēs iesakām izaicināt savus tuviniekus uz elpu aizraujošu braucienu ar kvadraciklu. Izbrauciens trasē ar jaudīgu Honda kvadraciklu sniegs neaizmirstamas sajūtas. Bezceļu trase pārbaudīs tavu uzmanību un spēju atklāt sevī sacīkšu braucēju. Vai spēj iztēloties kā tavs tētis atbrīvojas un atklāj savas patiesās krāsas, savu jaunības dienu dullumu? Tas noteikti būs jautri! Un kā jau kārtīgā braucienā pienākas, saņemsiet pilnu ekipējumu – arī piemērotus tērpus. Piedāvājums tikai par 19,92 EUR vienai personai. Šis braucien būs ko vērts!

postcard_gimenes_diena_alaska

Bērniem vienmēr ir patīkami izaicināt vecākus uz pārdrošām vai dullām lietām. Ikreiz ir aizraujoši vērot vecākus, kad viņi piekrīt iesaistīties aktivitātēs, kas nav mierīga galda spēle vai smalka vīna baudīšana. Ģimenes dienas ietvaros visi visu dara kopā! Tādēļ mēs aicinām doties uz piedzīvojuma parku “Aļaska”. Parks piedāvā aktīvu atpūtu izmēģinot spēkus dažāda augstuma un sarežģītības trasēs, vertikālu un horizontālu šķēršļu pārvarēšanu unikālas konstrukcijas tornī. Ir pieejamas 25 dažādas atrakcijas no virvēm, trosēm, tīkla un koka konstrukcijām. Lai pārvarētu visas atrakcijas nepieciešama laba līdzsvara izjūta, spēks un veiklība. Priekpilnā atpūta četrām personām maksā tikai 25 EUR. Piedzīvojuma parku “Aļaska” ikviens atradīs sev piemērotāko un spējām atbilstošāko izklaides iespēju!

postcard_gimenes_diena_cessna

Kurš gan nesapņo par kopīgu ceļojumu ar ģimeni uz siltajām zemēm? Bet kādēļ doties prom, ja tepat mēs varam radīt sajūtu, ka dodamies ceļojumā? Saule spīd, debesis ir dzidri zilas un Latvijas ainavas gluži mūs aicina tās vērot no putna lidojuma. Tādēļ steidz izbaudīt lieliskos laikapstākļus ar aizraujošu lidojums virs Rīgas ar “Cessna” lidmašīnu. Šādu dāvanu nav iespējams aizmirst, tā ir pilnīga brīvības sajūta! Tiklīdz kā lidmašīna uzņems savu ātrumu, tu aizmirsīsi ikdienas rūpes un pēc augstuma sasniegšanas lidojums turpināsies pār ūdenstilpnēm. Redzēsiet tiltu ar “rotaļu” mašīnītēm, dzelzceļa staciju ar kursējošu “spēļu” vilciena satiksmi, un tieši zem sevis pavērsies skats uz “lego” pilsētiņu. Burvīgs lidojums tikai par 30,00 EUR.

postcard_gimenes_diena_sokolades_muzejs_1

Tomēr, ja sirds nerod mierinājumu un vēl joprojām vēlies izbaudīt romantisku laiku kopā ar savu mīļoto, tad iesakām tev doties tepat uz mūsu skaistajām kaimiņzemēm. Mēs piedāvājam kārumnieka tūri uz Lietuvu ar šokolādes muzeja apmeklējumu divām personām tikai par 33.89 EUR. Šis piedāvājums tevi aizvedīs uz Lietuvas saulaināko pilsētu Šauļiem, atklājot šokolādes pagatavošanas tehnoloģiju un vēsturi Šokolādes muzejā. Ekskursijas laikā būs satriecoša iespēja apmeklēt Haima Frenkeļa villu un Leļļu muzeju. Mēs garantējam, ka būs ļoti patīkami izrauties no ierastās vides un sākt baudīt ceļojumu jau brīdi, kad transports sāks kustēt. Jūs neizjutīsiet nekādas rūpes, jo par Jūsu labsajūtu gādās gids.

postcard_gimenes_diena_mezaparks

Ikviens no mums ir strādājošs cilvēks, bet lai cik aizņemti mēs būtu, tieši šī iemesla dēļ mūsu tuvākie cilvēki novērtēs, ja atradīsim laiku, lai pavadītu kopā ar viņiem šo saulaino dienu. Ne vienmēr ir iespēja doties ārpus savas dzimtās pilsētas, tādēļ, ja esi rīdzinieks, tad izbaudi to, ka Rīgā ir pieejams burvīgs un ar izklaides iespējam pilns kultūras un atpūtas parks – Mežaparks. Tā nav tikai vieta, kur doties meklēt aktīvās atpūtas iespējas, tas ir parks, kur var doties ar piknika groziņiem, savām sedziņām un pavadīt mierpilnu pikniku ar saviem mīļajiem. Kas gan var būt jaukāks par gatavotām pusdienām mājās! Un ja esi saguris no sēdēšanas, tad zini, ka Mežaparks piedāvā iespēju izbaudīt apkārtni gan īsās, gan garās pastaigās. Liela burvība vienuviet!

postcard_gimenes_diena_lielais_kemeru_tirelis

Lai izbaudītu dienu ar ģimeni, ne vienmēr ir nepieciešams maksāt par satriecošu izklaidi. Dabas mīļotājiem un skaistu skatu baudītājiem paveras plašas iespējas, kā viena no šādām iespējām ir apmeklēt Latvijas skaistāko purvu – Lielo Ķemeru tīreli. Garā laipa, kas sniedzas cauri visam purvam ļaus iepazīt cilvēka darbības neskarto augsto sūna purvu. Tas ir viens no lielākajiem sūna purviem Latvijas piekrastē un tā vecums ir iespaidīgs, aptuveni 8000 gadu. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas tam piešķir īpašu ainavisku skatu. Lielais Ķemeru tīrelis ir ļoti savdabīgs un tam piemīt valdzinoša maģija, kas aicina cilvēku atgriezties šajā burvīgajā vietā vēl un vēl. Gājiens pa laipu būs pārsteigumiem pilns, jo parasti izdodas ieraudzīt dažādus putnus, kas čivina priedīšu galotnēs un izdosies sajust dabas svaigo gaisu. Ja dosieties skatīt Lielo Ķemeru tīreli agri no rīta, tad Jūsu acis priecēs saullēktā apspīdēti zirnekļa tīkli, koka galotnes, un apsarmojošas augu lapas. Tur mīt patiess skaistums!

postcard_gimenes_diena_laumas_dabas_parks

Ikreiz kad dodamies atpūsties ir labi, ja ir iespēja apvienot izklaidi ar zināšanām. Šādu iespēju nodrošina burvīgais Laumas dabas parks. Nosaukums jau vien vēsta, ka tā ir maģiska vieta! Gadu gaitā ar mīlestību ir iekopts un radīts mazs stūrītis Talsu pusē – Laumas dabas parks, kur pilnīgi bezmaksas ir iespēja staigāt un izzināt visus dabas noslēpumus. Neatkarīgi no tā, cik vecs esi, tu būsi ieinteresēts. Tev būs iespēja izpētīt tādas pastaigas un izziņu takas kā bišu, putnu, augu un meža taku. Un pēc dabas noslēpumu izzināšanas laumiņas aicina uz aktīvu izkustēšanos sporta takā. Tajā tev nāksies pieveikt dažādus no koka veidotus šķēršļus, pārbaudīs tavu līdzsvara izjūtu, veiklību un izveicību. Pats skaistākais tajā visā, ka arī šeit būs iespēja baudīt brīnišķīgus dabas skatus!

postcard_gimenes_diena_balta_kapa

Ja esat noilgojušies izbaudīt vasaras pieskārienu, iesakām doties laiskā izbraucienā gar Rīgas jūras līča piekrasti, uz Saulkrastu pusi. Būs patīkami sajust svaigo priežu smaržu, mīkstās jūras smiltis un gūt mieru no jūras šalkoņas. Saulkrastos noteikti jāaiziet līdz Baltajai kāpai pie Inčupes ietekas jūrā, jo tas ir dabas veidots piemineklis. Tur acis valdzinās ar smiltīm apbiris smilšakmens iezis. Un, lai ikviens Saulkrastu jūras apmeklētājs spētu izbaudīt pilnīgu dabas ainavu, tad apmeklētāju ērtībai izveidots skatu laukums. Jūs taču piekritīsiet, ka no 18 m augstas kāpas paveras brīnišķīgs skats uz jūru?

postcard_gimenes_diena_ligatnes_papirfabrika

Vēlaties apskatīt kaut ko neierastāku un intriģējošāku? Tad tev un tavai ģimenei noteikti jādodas uz Līgatni. Tur ir iespēja iepazīt un izpētīt Līgatnes papīrfabrikas ciematiņu, kurš ir unikāls 19. gs. pilsētbūvniecības piemineklis, celts kā modernākais strādnieku ciemats Eiropā, kā arī būs iespēja paciemoties Līgatnes alās. Papīrfabrikas alas ir maz izpētītas, bet absolūti unikāls objekts ir pazemes komunikāciju alas, kas savulaik būvētas, kā kanāla sistēma. Tās caurvij visu fabrikas teritoriju, ir cilvēka augumā, un atrodas vairākus metrus zem zemes. Vai tev būtu drosme tur doties iekšā?

 

Latvijā ir tik daudz vietu, ko būtu vērts redzēt un iepazīt, tik daudz veidu, kā izklaidēties, tādēļ nevajag šīs lietas baudīt tikai svētku dienās! Sasauc kopā savus mīļos un ļaujies vasaras aicinājumam!

 

Īpašais 10.05-16.05 nedēļas promokods “GIMENE”, ar kuru Tu vari saņemt -15% atlaidi dāvanu iegādei Postcard.lv dāvanu servisā.

Postcard.lv novēl,

azartisku un piedzīvojumiem bagātu Ģimenes dienu!

About the author

Laima Skaistā

View all posts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *