veseligas_adas_noslepumi

Veselīgas ādas noslēpumi | Kā iegūt un saglabāt veselīgu ādu?

Veselīga āda ir viens no labsajūtas galvenajiem elementiem. Neatkarīgi no tā, kas mēs esam, mēs jūtamies par sevi pārliecināti, ja izskatāmies labi. Nav noslēpums, ka ādas veselības stāvokli uzlabo pietiekams ūdens uzņemšanas daudzums, veselīga pārtika, pastaigas svaigā gaisā, saules sniegtie vitamīni, dažādas skaistumkopšanas procedūras un speciāli ādai paredzētie kopšanas līdzekļi.

Šis jautājums ir vairāk aktuāls sievietēm, jo ikdienā viņas lieto dekoratīvo kosmētiku, kas lielākoties neļauj ādai elpot. Tas viss tikai tādēļ, ka ikviena vēlas izskatīties perfekti un ar dekoratīvās kosmētikas līdzekļiem cenšas slēpt ādas defektus.

Senajos laikos sieviete ādu kopa tikai ar dabā pieejamajiem resursiem. Nevar noliegt, ka viss dabīgais ir pats labākais. Tādēļ mēs sniedzam iespēju, kā mājas apstākļos ar dažādu produktu palīdzību uzlabot ādas veselību.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_darzeni

Ēd daudz dārzeņus

Pietiekama dārzeņu uzņemšana uzlabo vielmaiņu, kas ir svarīga organisma darbībai. Tiem jāsastāda 40% no tavas ēdienu porcijas sastāva. Ir svarīgi atteikties no neveselīgās pārtikas, jo vairāk dārzeņu savā uzturā lietosi, jo mazāk vietas paliks pārtikai, kas nevairo tavu skaistumu.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_augli

Iepazīsties ar augļiem

Kad gribas panašķoties neskrien pēc šokolādes, bet gardumus aizstāj ar augļiem. Augļi ir labs šķiedrvielu avots. Tie satur daudz ūdens un vitamīnus, nodrošina ar dažādām uzturvielām, kas nepieciešamas veselīgai ādai.

Par labākajiem augļiem tiek uzskatīti zilās krāsas augļi un ogas. Tie ir bagāti ar antioksidantiem, kas nodrošina ādas tvirtumu, svaigumu un liek izskatīties jaunākam. Augļu priekšrocība ir tā, ja tev negaršo mellenes vai kazenes, tad piedāvājumu klāsts ir plašs, ka katrs var sameklēt sev gardāko un piemērotāko augli!

postcard_veseligas_adas_noslepumi_spinati

Nebaidies no spinātiem

Protams, ka spināti iekļaujas dārzeņu sadaļā, bet tie tiek izcelti īpaši, jo tie satur dzelzi, A, E un C vitamīnus, magniju, šķiedrvielas un hlorofilu. Kurš gan varēja iedomāties, ka viens produkts ir tik pilnvērtīgs un noderīgs? Spinātos ir augsts antioksidantu saturs, kas palīdz risināt ādas problēmas.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_medus

Medus spēks

Ne velti mūsu senči uz pirti līdzi ņēma medus podu. Medum piemīt pārsteidzošs spēks. Tas palīdz cīnīties ar ādas novecošanu, tas atjauno, mīkstina un vispārēji uzlabo ādas izskatu. Ļoti labi ir lietot skaistumkopšanas līdzekļus, kas satur medu, bet visefektīvākais veids, kā iegūt redzamu rezultātu, ir lietot dabīgo medu kā sejas masku.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_olu_maska

Olu maska

Ola ir spēcīgs līdzeklis ne tikai matiem, bet arī ādai. Sejas ādas maska ir ļoti viegli pagatavojama mājas apstākļos. Viss kas tev nepieciešams ir ola. Atdali olas dzeltenumu no baltuma, baltums ir jāsakuļ, līdz tas pārvēršas putās. Pēc tam masku var klāt uz sejas un tā jāatstāj tik ilgi, kamēr putas paliek sausas. Olu maska palīdzēs atbrīvoties no atmirušajām šūnām, tonizēs ādu, uzlabos tās krāsu un pabaros to ar ādai nepieciešamajiem vitamīniem.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_linseklas

Brīnumainās linsēklas

Linsēklas ir iedarbīgs līdzeklis, lai samazinātu “slikto” holesterīna līmeni asinīs. Tās satur nepiesātinātās taukskābes omega-3. Pētījumi liecina, ka pat 40 grami linsēklu dienā palīdz sievietei izskatīties un justies labāk. Linsēklas ir daudzfunkcionāls līdzeklis, tās arī samazina risku saslimt ar krūts vēzi.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_saulespuku_seklas

Saulespuķu sēklas

Tās ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas. Ir dažādi veidi, kā savā ēdienkartē ieviest saulespuķu sēklas, piemēram, pievienojot tās brokastu pārslām, salātiem vai putrām. Nevajag izvēlēties sālītas sēklas, jo tās slikti ietekmēs tavu ādu. Atceries – viss kas dabīgs, tas ir labs!

postcard_veseligas_adas_noslepumi_kirbju_seklas

Ķirbju sēklas

Sēklās ir spēks! Tās satur daudz cinka, nātrija, fosfora un dzelzs, E, A, B un C vitamīnu, kā arī citas veselībai svarīgas vielas. Ķirbju sēklas palīdz uzlabot visa organisma darbību. Kā arī šo sēklu eļļa ļoti ieteicama locītavām, ādai un matiem. Pats labākais ir tas, neatkarīgi no tā, kā tu viņas uzņem, tās nezaudē savu iedarbību. Ķirbju sēklas var ēst gan svaigas, gan žāvētas vai apceptas uz pannas.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_jogurts

Gardais jogurts

Ja vēlies mazliet atpūsties no veselīgās pārtikas, tad vislabākais variants ir panašķoties ar jogurtu bez piedevām, jo jebkurā gadījumā tas ir gards un veselīgs. Kā jau zināms, tad viss ir cieši saistīts. Šis produkts uzlabo zarnu trakta darbību un nomierina nervu sistēmu, kas pēc tam uzlabo pašsajūtu un liek izskatīties labi. Gardākam jogurtam pievieno svaigus augļus, kas dubultos iespēju uzlabot ādu.

postcard_veseligas_adas_noslepumi_lasis

Jūras veltes – lasis

Lasis sevi padara īpašu ar to, ka tajā ir ļoti daudz D vitamīna. Treknas zivis palielina estrogēna līmeni organismā, tas nozīmē, ka tiek uzlabota hormonu darbība. Lasis uzlabo smadzeņu funkcionēšanu, stiprina kaulus, sirdsdarbību un kopumā – tava āda izskatīsies lieliski, tu gluži vai starosi!

Īpašais 25.04-01.05 nedēļas promokods “VESELIBA”, ar kuru Tu vari saņemt -15% atlaidi dāvanu iegādei Postcard.lv dāvanu servisā.

About the author

Laima Skaistā

View all posts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *